Ενδοφλέβια χορήγηση ορού – Τοποθέτηση φλεβοκαθετήρα


Ενδοφλέβια χορήγηση:

γίνεται σε ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και χρειάζεται να καλύψουν μια τέτοιου είδους θεραπεία (π.χ. χορήγηση αντιβίωσης, χορήγηση κορτιζόνης, χορήγηση αναλγητικών κ.α.)

ενδοφλέβια χορήγηση ορού

Τοποθέτηση φλεβοκαθετήρα:

γίνεται σε ασθενείς που χρήζουν ενυδάτωση ή πρέπει να ολοκληρώσουν μια ενδοφλέβια θεραπεία στο χώρο τους . πάντα με εντολή του θεράπων ιατρού τους.

φλεβοκαθετήρας

Αναλαμβάνουμε την ενδοφλέβια χορήγηση ορού ή άλλης φαρμακευτικής αγωγής στο χώρο του ασθενή. Η χορήγηση γίνεται με φλεβοκαθετήρα, Port ή κεντρική φλεβική γραμμή.

Τοποθέτηση μόνιμου φλεβοκαθετήρα

Σε παθήσεις που για την αντιμετώπισή τους γίνεται συχνά παρακέντηση φλεβών για χορήγηση ή ορών, εκτός του ότι οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με τα πολλαπλά «τσιμπήματα», με τον καιρό γίνεται δύσκολο να βρεθεί και να παρακεντηθεί περιφερική φλέβα. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η τοποθέτηση φλεβικού καθετήρα σε μια μεγάλη φλέβα, ο οποίος παραμένει στο σώμα προστατευμένος από μολύνσεις και επιτρέπει τη χορήγηση αγωγής χωρίς περιττή ταλαιπωρία των ασθενών.

Η τοποθέτηση φλεβοκαθετήρα κατ’ οίκον είναι μια υπηρεσία που βοηθά στη θεραπεία του ασθενή, καθώς αποφεύγεται η συχνή επίσκεψη στο νοσοκομείο για απλή χορήγηση ορού ή άλλης φαρμακευτικής αγωγής.