Αυξήστε τη δύναμη και διατηρήστε τη νεότητα του εγκεφάλου σας!
Τα τρόφιμα που προσφέρουν ουσίες, όπως ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ενώσεις και βιταμίνες βοηθούν στη διατήρηση της δύναμης και της νεότητας του εγκεφάλου. Είναι κυρίως η συνέργεια των εν λόγω ουσιών που ωφελούν τον εγκέφαλό μας.
Το ελαιόλαδο :
Το ελαιόλαδο ωφελεί τον εγκέφαλο, χάρις στις αντιοξειδωτικές του ουσίες και τα ακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει.
Οι ξηροί καρποί :
Οι ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια περιέχουν ακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικές ουσίες (βιταμίνη Ε), που είναι πολύτιμα στοιχεία, για τη νεότητα του εγκεφάλου.
Τα ψάρια :
Τα ψάρια, ο σολομός, ο κολιός, οι σαρδέλες προσφέρουν τα πολύτιμα φυσικά ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.
Το πράσινο τσάι :
Οι αντιοξειδωτικές του ουσίες προφυλάσσουν τον εγκέφαλο από τη γήρανση.
Τα μούρα :
Προστατεύουν τον εγκέφαλο από το οξειδωτικό στρες και τη γήρανση.
Ο λιναρόσπορος :
Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.
Ο καφές :
Η ήπια κατανάλωση καφέ αυξάνει την εγρήγορση, την ετοιμότητα και τη συγκέντρωση.
Η σοκολάτα :
Η μαύρη σοκολάτα προσφέρει αντιοξειδωτικές ουσίες, που προσφέρουν νεότητα στον εγκέφαλο. Καταναλώνετε με μέτρο τη σοκολάτα.
Τα φρούτα και λαχανικά :
Οι βιταμίνες και οι αντιοξειδωτικές ουσίες των λαχανικών προστατεύουν τον εγκέφαλο. Επίσης ωφελούν με πολλούς τρόπους διάφορα συστήματα του σώματός μας.
Πηγή : https://medlook.net/